Toksiset leikit

Intersektionaaliset feministit ovat viime aikoina ottaneet aiheekseen arvostella varsinkin poikien "rajuja leikkejä". Alleviivataan tunneälyä ja sensitiivisyyttä. Monia lapsia ei nämä asiat kuitenkaan kiinnosta. Eikä pidäkkään. Ne opitaan leikkiessä

Lasten rajut leikit ovat verrattavissa kaikkien eläinpentujen luonnolliseen käyttäytymiseen, jossa haetaan rajoja itselle ja omalle toiminnalle. Rajut leikit kehittävät aivojen etulohkoa ja kehon koordinaatiota. Se opettaa oman, ja toisen kehon rajat, mikä sattuu ja mitä keholla voi tehdä.Se opettaa myös millainen toiminta ei ole hyväksyttävää. Lisäksi lapset rakastavat rajuja leikkejä juuri siitä syystä että ne ovat hyödyllisiä. Ilman tätä harjoittelua, henkilö ei aikuisena tiedä miten toimia turvallisesti esimerkiksi tilanteessa, jossa fyysinen välienselvittely on välttämätön. Tällöin voi tietämättömyyttään satuttaa toista pahasti.

Jos lapselta kielletään luontainen tarve leikkiä rajusti, voi kehittyä erilaisia käytöshäiriöitä kuten ADHD jne. Nämähän ovat lisääntyneet rajusti viime aikoina.

Isää, joka leikkii lapsensa kanssa rajusti, syyllistetään ja syytellään toksisen maskuliinisuuden levittämisestä.
Sen sijaan häntä pitäisi kiittää siitä että opettaa lapselleen rajoja. Rajut leikit muodostavat isän ja lapsen välille luottamuksen suhteen. Silloin isä voi sanoa että "nyt loppuu, on menty liian pitkälle", ja lapsi uskoo sen. Lapsi tietää että isä on siellä jossain, ja varmistaa että leikki ei mene liian pitkälle, ja ketään ei satu. Hän on "kurinpidon päällikkö", jonka lapsi hyväksyy. Lapsi tietää että leikki loppuu jos jollain ei ole hauskaa.

Lapsi, joka saa leikkiä välillä rajusti, oppii tunnistamaan milloin raja on ylitetty ja muuttaa käytöstään. Aikuisena hän ei ahdistele naisia/miehiä häiritsevästi, koska tietää kehonkielestä milloin on menty liian pitkälle. Hän havaitsee jos puhuu loukkaavasti, vaikka ei niin olisi sitä tarkoittanutkaan.

Leikitään ja hassutellaan, välillä rajusti, mutta kuitenkin turvallisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu